Reinterpreting Bucharest urban experience in our kitchen and bar as a fine collection of delicious dishes and sophisticated drinks.

Screenshot
Background
Screenshot

INTERIOR DESIGN

Colours, texture and flavour you can find it all in our esquisite menu. With reinvented iconic dishes the fine dinning experience is guaranteed, you will discover the pleasure of exquisitely prepared and delicately tasteful recepies. You will enjoy every minute of it!

View Gallery

THE
CONCEPT

Screenshot

Forms for recognition

From the 1964 original project until November 2014 when we started the FORM project, the house on Vasile Lascar 173, has gone through numerous changes in its functionality and restyling. Even from the beginning the changes have been major, the interwar modernist style of the house has been altered beyond recognition, among other, the construction had to be limited to only one floor of the four initially designed.

The house has also passed a nationalization process. We could say that the story of the house, it is the story of many interwar bourgeois houses in the center of Bucharest.

Simplicity for familiarity

Of the total area of the house, the space allocated to the fusion restaurant is not very generous. For this reason, we sought to superimpose the image of the exterior indoor by repeating the usage of some materials: stone flooring, the vegetation, furniture with metal elements.

Screenshot
Screenshot

Details for “le connoisseur”

The colour of the space interior is achieved through the light and the materials used all the fixed furniture is grey and metallic. The floor is all covered with cubic stone till the access into the gang and the structure of the house.

The punctual elements of furniture are an extension of our intervention: the lamp above the mare is made from the trays for the electric cables while the feet of the tables are made up from universal iron.

Community for the future

The terrace, restaurant and arcade are designed as a continuation of public space. It aims to recover the raw space of the old house by inserting an “infrastructure” adapted to the new functionality required by the data given. It started like an archaeological research: while we were unwrapping the intervention of the last occupants of the house, we were discovering the generosity of the space designed in 1964.

Screenshot