Reinterpretand in bucataria si barul nostru experienta urbana locala ca o colectie rafinata de mancaruri delicioase si bauturi sofisticate

Screenshot
Background
Screenshot

DESIGN INTERIOR

Prima etapa - restaurantul si terasa - onoreaza spiritul originar al cladirii (din perioada interbelica) si creeaza un loc public gandit ca o continuare a spatiului urban.

Vezi Galerie


CONCEPTUL

Screenshot

Forme pentru recunoastere

De la proiectul din 1964 si pana in noiembrie 2014 cand am inceput proiectul pentru FORM, casa de pe Vasile Lascar 173, a trecut prin schimbari de functiune si remodelari. Chiar de la inceput , schimbarile au fost importante iar constructia a trebuit sa se limiteze la un etaj dintre cele 4 proiecte initiale.

A trecut printr-o nationalizare. Am putea spune ca este povestea ei, e povestea multor case burgheze interbelice din centrul Bucurestilor.

Simplitate pentru familiaritate

Din suprafata totala a casei, spatiul alocat restaurantului fusion nu este foarte mare. Din acest motiv, am cautat sa suprapunem imaginea exteriorului in interior prin repetarea materialelor - pardoseala de piatra, vegetatia, elementele de mobilier metalice.

Screenshot
Screenshot

Detalii pentru cunoscatori

Culoarea din interiorul spatiului se realizeaza prin lumina si material - tot mobilierul fix este gri, metalic. Pardoseala este acoperita cu piatra cubica pana la accesul din gang si cu structura casei.

Elementele punctuale de mobilier sunt o extensie a interventiei noastre: lampa de deasupra barului e facuta din tavile pentru cabluri electrice si picioarele meselor sunt realizate din platbanda.

Comunitate pentru viitor

Terasa, restaurantul si gangul sunt gandite ca o continuare a spatiului public. Isi propun sa recupereze spatiul brut al casei vechi prin insertia unei "infrastructuri" adaptate la noua functiune ceruta prin datele de tema.

Am inceput asemanator unei cercetari arhelogice: in timp ce desfaceam interventiile ultimilor ocupanti ai casei, descopeream generozitatea spatiului proiectat in 1964

Screenshot